Ditt stöd för välmående och utveckling…

info@egenvilja.se

0768-999 600

Upplevelseterapi

När det är svårt att sätta ord på det…

Upplevelseterapi

 

Grunden för den upplevelsebaserade terapin är att vi låter naturen och hästarna ge dig den upplevelse du behöver för att synliggöra mönster och hitta dina lösningar. Arbetet sker på marken och innehåller ingen ridning.

 

När du kommer till vår gård, observerar vi hästarna i deras omgivning, antingen på nära håll eller på avstånd om det känns tryggare för dig. I denna terapiform är det viktigaste verktyget din upplevelse av vad som händer i stunden.

 

Hästar är sociala djur, med väl definierade roller i sina hjordar. Deras överlevnad bygger på att kunna läsa av sin omgivning. De har distinkta personligheter, attityder och humör, och påminner socialt mycket om oss själva. De svarar an och känner instinktivt av hur vi känner oss just nu i denna stund. Hästarna ger direkt feedback på vad vi gör – och inte på vad vi pratar om att göra.

 

Hästarnas förmåga att vara sig själva skapar en miljö som är öppen, ärlig och icke-dömande. Den miljön lämpar sig väl för terapeutiskt arbete gällande exempelvis relationsproblem, ångest, depression, olika former av missbruk och självdestruktivt beteende, samt stress- och sorgebearbetning.

 

När vi upplever saker som känns i kroppen, tar de på djupet. Upplevelsen finns kvar i kroppen under lång tid och det hjälper oss att göra de förändringar vi vill och behöver. Huvudet glömmer men det gör inte kroppen…

 

Vi tillhandahåller individuella terapisessioner, där ditt behov styr inriktningen. Denna terapiform lämpar sig även för parterapi.

 

EAGALA

 

Egen Vilja arbetar enligt EAGALA-modellen, i upplevelsebaserade sessioner för alla åldrar; enskilt, par och i grupp. I en rogivande omgivning får du stöd av ett lag som består av en terapeut, en hästspecialist och en grupp hästar.

 

EAGALA-metodens två olika inriktningar, EAP och EAL

  • EAP (Equine Assisted Psychotherapy):
    Individuella terapisessioner, där ditt behov styr inriktningen och upplevelsen står i fokus.
  • EAL (Equine Assisted personal development or Learning):
    Skräddarsydda program med mer lösningsorienterad och lärande inriktning, som passar er organisations och era medarbetares specifika utvecklingsbehov.

 

I Sverige benämns ofta hästassisterad terapi såsom HUT (Hästunderstödd terapi) .

TOP

Helen  0768-999 600  •  helen@egenvilja.se   Sören  0768-999 601  •  soren@egenvilja.se

Här hittar du oss: Juvansmåla 215, Holmsjö • Ronnebygatan 28, Karlskrona • Emmaboda

 

Copyright © EGEN VILJA. Alla rättigheter reserverade. Producerad av IN VISION
Foto: Lotta Pictures www.lottapictures.com

Helen  0768-999 600  •  helen@egenvilja.se

 

Sören  0768-999 601  •  soren@egenvilja.se

 

Här hittar du oss
Juvansmåla 215, Holmsjö
Ronnebygatan 28, Karlskrona
Emmaboda